RENDEZVÉNY Az NTPSz 5. Ipar 4.0 MeetUp-ja a SZTAKI-ban

2019-10-29

Október 29-én az ötödik alkalommal folytatódott a Nemzeti Technológia Platform Szövetség Platform 2019. áprilisában megkezdett szakmai találkozósorozata. Ezúttal ismét a SZTAKI / InnoLabs Kft. volt a vendéglátó.

 

Általánosan elfogadott tény, hogy a gyártó-, vagy logisztikai rendszerben fellépő probléma elhárítása idő, pénz, és energia befektetésével jár együtt. 

 

Nick Gábor köszöntőjében kiemelte: „a vállalatok egyértelmű célja, hogy probléma elhárítása esetén a megoldás gyors, olcsó és hatékony legyen.” 

Ezen cél támogatásában tud támogatást nyújtani az EPIC InnoLabs. Farkas Ádám senior rendszermérnök előadásának fókuszában három módszert (termelésszimulációt, adatelemzést, gyártásütemezést) helyezett, melyek külön-külön is alkalmazhatóak, de kombinációjukkal még nagyobb siker érhető el. 

Adatvédelmi okokból nem egy konkrét referencia megoldást, hanem egy, az eddigi ipari tapasztalatok alapján összeállított példagyár modellen mutatta be eredményeinket. 

Az előadás gyakorlatias és személyes kérdéseknek teret engedő volt, ilyen formán a hallgatónak lehetőségük volt részleteibe is megismerkedni ezzel a modellel és megoldáscsomaggal.