FELHÍVÁS A COVID-19 lehetséges hatásai az ipari digitalizáció szemszögéből

2020-08-04

A koronavírussal kapcsolatban egy dologban mindenki egyetért: alapvetően befolyásolja úgy a nemzetközi, mint a hazai Ipar 4.0 ökoszisztéma szereplőinek napi és stratégiai lépéseit.
A változások új kihívásokat jelentenek mind az ipari, mind a kutató-fejlesztő szféra számára, és gyökeresen átalakítják az iparhoz kapcsolódó vállalatok és szervezetek belső működését, üzleti modelljét. A kihívások kezelésében kulcsszerepet tölt be a digitális transzformációt támogató innovációk mihamarabbi gyakorlatban történő alkalmazása. A célkitűzések megvalósítása megköveteli a szereplők együttműködését és tudásmegosztását.
Az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség a jelen kérdőív alapján megszülető, a helyzetet elemző átfogó tanulmánnyal szeretne a fenti folyamathoz hozzájárulni.
Ezért nagyon fontos a számunkra, hogy Ön, a vállalata képviseletében ezt a kérdőívet kitöltse. A jelenre vonatkozó állapotinformációk és a jövőről formált véleménye egyaránt nagyon értékes a számunkra. Bízunk abban, hogy közös erőfeszítésünkkel megfelelő számú minta gyűlik össze, és így feladatunknak maradéktalanul meg tudunk felelni.
A jelen kérdőív kitöltésével Ön beleegyezését adja, hogy a kérdésekre adott válaszait a fent leírt célok érdekében tároljuk és feldolgozzuk, amelyeket – függetlenül attól, hogy a kérdőívet akár anonim módon tölti ki, akár beazonosítja cégét és személyét –, bizalmasan kezeljük; harmadik fél részére nem adjuk ki.
Esetleges kérdéseivel kérem, forduljon az Ipar 4.0 NTPSz Titkárságához a +36 1 279 6110 telefonszámon vagy az info@i40platform.hu címen.

Válaszaikat augusztus 31-ig várjuk.
Együttműködését köszönve, üdvözlettel:
Dr. Monostori László
a SZTAKI Igazgatója, az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség Elnöke
2020. augusztus