IoT4U Infodélután

 
2016.12.06.
Add to calendar 2016-12-06 01:00:00 2016-12-06 01:00:00 UTC IoT4U Infodélután Az IoT4U kezdeményezést a kutatói és versenyszféra két szereplője, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke és a NETvisor Zrt. hozta létre. Az IoT (Internet of Things) az élet minden területén jelen van és az előrejelzések szerint 2020-ra a Föld 7,6 milliárd lakosának összesen 50 milliárd eszköze lesz hálózatba kapcsolva.  

Az IoT4U kezdeményezést a kutatói és versenyszféra két szereplője, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke és a NETvisor Zrt. hozta létre. Az IoT (Internet of Things) az élet minden területén jelen van és az előrejelzések szerint 2020-ra a Föld 7,6 milliárd lakosának összesen 50 milliárd eszköze lesz hálózatba kapcsolva. Az IoT iránti várakozások, elemzések hatalmas üzleti növekedést prognosztizálnak, így az IoT várhatóan jelentős hatást gyakorol mind az IT rendszerekre, mind pedig a felhasználókra. Egy IoT rendszer egy komplex ökoszisztéma, amely számos területet és nagyon széles technológiai palettát ölel fel. Egy-egy vállalat nem tud ennek minden részével érdemben foglalkozni, ezért érdemes az alapokat közösen kidolgoznunk, majd ezekre építeni a vállalatok saját megoldásait és szolgáltatásait.

Infodélutánunk célja, hogy bepillantást adjunk az IoT és az Ipar 4.0 által kínált lehetőségekbe IoT eszközök fejlesztésén és alkalmazásán keresztül, valamint felvázoljuk eddig elért eredményeinket és a potenciális együttműködési lehetőségeket a résztvevők számára. Rendezvényünkön

 • áttekintjük a kihívásokat és azon kompetenciákat, melyek az IoT megoldások fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez szükséges eszközrendszert, platformot és rendszerfelügyelet megoldásokat jelentik; valamint
 • szakterületeken átívelő, inspiráló példákat mutatunk, amelyek szemléltetik a különféle megoldások létrehozásában alkalmazható, már kidolgozott eszközöket és hangsúlyozzák szakmai műhelyeink képességeit és erőforrásait.

Infodélutánunk célja, hogy bepillantást adjunk az IoT (Internet of Things) és az Ipar 4.0 által kínált lehetőségekbe IoT eszközök fejlesztésén és alkalmazásán keresztül, valamint felvázoljuk eddig elért eredményeinket és a potenciális együttműködési lehetőségeket a résztvevők számára.

Rendezvényünkön

- áttekintjük a kihívásokat és azon kompetenciákat, melyek az IoT megoldások fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez szükséges eszközrendszert, platformot és rendszerfelügyelet megoldásokat jelentik, valamint

- szakterületeken átívelő, inspiráló példákat mutatunk, amelyek szemléltetik a különféle megoldások létrehozásában alkalmazható, már kidolgozott eszközöket és hangsúlyozzák szakmai műhelyeink képességeit és erőforrásait.

A program és a rendezvényről további információ az IoT4U.hu weboldalon érhető el.

 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát 2016. december 2-ig jelezze!

Az esemény programja:

13.30 – 14.00Érkezés, regisztráció

14.00 – 14.30KöszöntőkA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem köszöntője
Pomázi Gyula, NGM főosztályvezető
Kelemen Csaba, NFM főosztályvezető

14.30 – 15.00IoT, Ipar 4.0Lengyel László egyetemi docens, BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

15.00 – 15.30Az IoT4U szervezeti bemutatkozásaCharaf Hassan tanszékvezető egyetemi tanár, BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék
Máthé János vezérigazgató, NETvisor Zrt.
Jereb László egyetemi tanár, NymE-SKK Informatikai és Gazdasági Intézet

15.30 – 16.30Válogatott IoT megoldásaink
Narrátor: Farkas Károly egyetemi docens / K+F igazgató, BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék / NETvisor Zrt.
 

Agrárium, erdészet, klíma

   • Borovics Attila intézetigazgató, NAIK-ERTI
    Tömösvári Imre, AutSoft Kft.

Gyártásszervezés támogatása a faiparban

   • Alpár Tibor dékán, NymE-SKK
    Pödör Zoltán egyetemi adjunktus, NymE-SKK, Informatikai és Gazdasági Intézet

Heterogén szenzorkörnyezet

   • Barabás Péter szoftvertervező, NETvisor Zrt.

16.30 – 17.00Kávészünet

17.00 – 17.30IoT keretrendszer: elemzés, döntés, beavatkozás
Ekler Péter egyetemi docens, BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

17.30 – 18.00IoT szenzorok, hálózat, rendszerfelügyelet
Rózsa Gábor OSS ágazat igazgató, NETvisor Zrt.

*18.00 – 18.30Networking

Helyszín
BME Q épület
1117 Budapest
Magyar tudósok krt. 2.