Hírek

2017.11.17.
  • Ipar 4.0 helye és szerepe az Irinyi Tervben - előadó : Pomázi Gyula Iparstratégiáért és Gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár (NGM)
  • A nagy digitális korszakváltás - előadó : Dr. Cséfalvay Zoltán Magyarország OECD nagykövete Párizs
  • Ipar 4.0 az együttműködés új lehetőségei - előadó : Prof.
2017.10.12.
PARADIGMAVÁLTÁS: KREATÍVIPAR → DIGITALIZÁCIÓ Ipar 4.0 workshop és szimpózium Időpont: 2017. október 12. csütörtök Helyszín: Bálna Budapest, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. 0.305 terem (földszint)
Az Európai Bizottság pályázatot hirdet “Okos gyárak az új EU-tagállamokban” címmel. A pályázat keretében az Európai Bizottság olyan szervezeteket keres, amelyek “Digitális Innovációs Központ” (Digital Innovation Hubs - DIH) szerepkört tölthetnek be az EU13 tagállamokban. A nyertes pályázók lehetőséget kapnak a PwC és az Oxfordi Egyetem Innováció (Oxentia) által kidolgozott és kivitelezett képzésen való részvételre is.
2017.09.28.

A Beckhoff Technology Day konferencia a nagy sikerre való tekintettel immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy az eseményen részt vevők értesüljenek az automatizálási technológia aktuális trendjeiről, betekintést nyerjenek a Beckhoff legújabb technológiai- és termékújdonságaiba, valamint az ezekkel megvalósult megoldásokba.

2017.10.10.
Hirdetjük, hogy az MTA SZTAKI INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai Naphoz kapcsolódóan (lásd ott) 15 órai kezdettel rendkívüli NTP Tagi Gyűlést tartunk. Az Elnökség meghívóját a regisztráció módjának pontos megadásával az NTP Tagok hivatalos képviselői hamarosan kézhez kapják. A rendezvény nyitott az NTP tagszervezetek más tagjai felé is, de nekik nem lesz szavazati joguk.
2017.09.25.

A Balluff-Elektronika Kft mint az I4.0 NTP Ipar 4.0 Kísérleti Mintarendszerek Munkacsoportjának tagja egy lehetőséget ajánl fel az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform tagjainak. A vállalat jelentős tapasztalattal rendelkezik az ipari automatizálás területén, ezen belül is az IO-Link kommunikációs rendszer fejlesztésével és használatával. A mellékletben küldött poszter egy tömör áttekintést ad az IO-Link rendszer és az IoT kapcsolatáról. Ezen tapasztalataik felhasználásával 2017 szeptember 25-én terveznek egy oktatást tartani a decentralizált I/O egységeket tartalmazó megoldásokról.

2017.04.10.

Továbbra is várjuk régi és új tagjaink, valamint a csatlakozni kívánó szervezetek kitöltött kérdőíveit! 

2016.11.23.

Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója, a Termelésinformatikai és Termelésirányítási Kiválósági Központ (EPIC) vezetője részt vett a 2016. november 23-án, Brüsszelben tartott nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyen az EU Horizon 2020 Widening program legnagyobb presztízsű pályázatának, a „Teaming” elnevezésű kutatási kiválósági programnak eredményét tették közzé.

2016.10.11.

Megtartotta második plenáris ülését az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform 2016. október 11-én az MTA SZTAKI Kende utcai székházában. Erre az alkalomra elkészült a SZTAKI fejlesztésében a Platform honlapja is, amelyhez egy off- és online egyaránt használható mobil alkalmazás is kapcsolódik. A nagy érdeklődéssel várt eseményen a Platform 43 tagjának képviseletében, valamint a tagok által a 7 Munkacsoportba delegált szakemberekkel együtt összesen 99 regisztrált résztvevő jelent meg. A munkaülést Dr. Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója, a Platform elnöke nyitotta meg.

2016.08.23.

"...Az MTA SZTAKI kezdeményezésére kutatást végeztek a gyártáshoz kötődő hazai vállalatok körében az Ipar 4.0-val kapcsolatos ismeretekről, felkészültségről, elvárásokról. A válaszokból kiderül, hogy a cégek a versenyképesség legfőbb akadályának azt tartják, hogy kevés a képzett munkaerő, de a szabványok hiánya is gátló tényező. Általános vélekedés, hogy a mainál lényegesen több kutatás-fejlesztési támogatásra volna szükség. A vállalatok sokat várnak a digitalizációtól, továbbá fontosnak tartják mind a vertikális, mind a horizontális vállalati integrációt.