Hírek

Az Európai Bizottság pályázatot hirdet “Okos gyárak az új EU-tagállamokban” címmel. A pályázat keretében az Európai Bizottság olyan szervezeteket keres, amelyek “Digitális Innovációs Központ” (Digital Innovation Hubs - DIH) szerepkört tölthetnek be az EU13 tagállamokban. A nyertes pályázók lehetőséget kapnak a PwC és az Oxfordi Egyetem Innováció (Oxentia) által kidolgozott és kivitelezett képzésen való részvételre is.
2017.09.28.

A Beckhoff Technology Day konferencia a nagy sikerre való tekintettel immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy az eseményen részt vevők értesüljenek az automatizálási technológia aktuális trendjeiről, betekintést nyerjenek a Beckhoff legújabb technológiai- és termékújdonságaiba, valamint az ezekkel megvalósult megoldásokba.

2017.10.10.
Hirdetjük, hogy az MTA SZTAKI INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai Naphoz kapcsolódóan (lásd ott) 15 órai kezdettel rendkívüli NTP Tagi Gyűlést tartunk. Az Elnökség meghívóját a regisztráció módjának pontos megadásával az NTP Tagok hivatalos képviselői hamarosan kézhez kapják. A rendezvény nyitott az NTP tagszervezetek más tagjai felé is, de nekik nem lesz szavazati joguk.
2017.09.25.

A Balluff-Elektronika Kft mint az I4.0 NTP Ipar 4.0 Kísérleti Mintarendszerek Munkacsoportjának tagja egy lehetőséget ajánl fel az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform tagjainak. A vállalat jelentős tapasztalattal rendelkezik az ipari automatizálás területén, ezen belül is az IO-Link kommunikációs rendszer fejlesztésével és használatával. A mellékletben küldött poszter egy tömör áttekintést ad az IO-Link rendszer és az IoT kapcsolatáról. Ezen tapasztalataik felhasználásával 2017 szeptember 25-én terveznek egy oktatást tartani a decentralizált I/O egységeket tartalmazó megoldásokról.

2017.10.10.

INDiGO Ipari Digitalizációs szakmai nap

Ezúton szeretnénk meghívni az MTA SZTAKI által az ipari digitalizáció támogatására szervezett idei INDiGO szakmai napunkra.

A rendezvény kiemelt témája a korszerű digitális gyártási és digitális vállalati folyamatokat támogató eljárások, módszerek, ill. szoftver és hardver eszközök, valamint az aktuális trendek (pl. Ipar 4.0, IoT) ismertetése.

2017.04.10.

Továbbra is várjuk régi és új tagjaink, valamint a csatlakozni kívánó szervezetek kitöltött kérdőíveit! 

2016.11.23.

Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója, a Termelésinformatikai és Termelésirányítási Kiválósági Központ (EPIC) vezetője részt vett a 2016. november 23-án, Brüsszelben tartott nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyen az EU Horizon 2020 Widening program legnagyobb presztízsű pályázatának, a „Teaming” elnevezésű kutatási kiválósági programnak eredményét tették közzé.

2016.10.11.

Megtartotta második plenáris ülését az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform 2016. október 11-én az MTA SZTAKI Kende utcai székházában. Erre az alkalomra elkészült a SZTAKI fejlesztésében a Platform honlapja is, amelyhez egy off- és online egyaránt használható mobil alkalmazás is kapcsolódik. A nagy érdeklődéssel várt eseményen a Platform 43 tagjának képviseletében, valamint a tagok által a 7 Munkacsoportba delegált szakemberekkel együtt összesen 99 regisztrált résztvevő jelent meg. A munkaülést Dr. Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója, a Platform elnöke nyitotta meg.

2016.08.23.

"...Az MTA SZTAKI kezdeményezésére kutatást végeztek a gyártáshoz kötődő hazai vállalatok körében az Ipar 4.0-val kapcsolatos ismeretekről, felkészültségről, elvárásokról. A válaszokból kiderül, hogy a cégek a versenyképesség legfőbb akadályának azt tartják, hogy kevés a képzett munkaerő, de a szabványok hiánya is gátló tényező. Általános vélekedés, hogy a mainál lényegesen több kutatás-fejlesztési támogatásra volna szükség. A vállalatok sokat várnak a digitalizációtól, továbbá fontosnak tartják mind a vertikális, mind a horizontális vállalati integrációt.

2016.05.06.

Nemzetgazdasági Minisztérium ipar- és innováció-politikai programjának stratégiai partnereként üdvözli és támogatja a Platform létrejöttét. Mivel annak eredményes működésében a magas hozzáadott értékű kutatási és fejlesztési tevékenységek Magyarországra terelésének katalizátorát, a hazai KKV szektor felkészítésének, innovációs adaptációjának megkerülhetetlen eszközét, és végeredményben az Ipar 4.0 program hazai sikerének egyik kulcs tényezőjét látja.