Meghosszabbított PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ipar 4.0 szakmai érem adományozása az Ipar 4.0 átállás területén elért teljesítmények, sikerek elismerésére

2020-05-06

Az elismerés háttere és kategóriái

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter által a feladat- és hatáskörébe tartozó szakterületeken végzett kimagasló színvonalú tevékenység elismerése céljából meghatározott elismerések adományozhatók. A kitüntetendő szervezetek kiválasztása a jelen pályázat keretében történik.

A pályázat beadási határidejét július 27-ig meghosszabbítottuk!

Az Ipar 4.0 szakmai érem szervezetek részére adományozható, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények, sikerek – elismeréseként, az alábbi kategóriákban:

  1. Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító kis- vagy középvállalkozás;
  2. Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító nagyvállalat;
  3. Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, átfogó, az Ipar 4.0 digitális átállást nagyban segítő oktatási, képzési programot megvalósító szervezet (egyetem vagy vállalat);
  4. Ipar 4.0 eredetű jelentős kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezet (egyetem vagy vállalat).

Az elismerés adományozását az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (Ipar 4.0 NTPSz) elnöke kezdeményezi. Évente legfeljebb 4 érem adományozható, kategóriánként 1-1 érem. A 2020. évi elismerés átadására várhatóan folyó év október 19-22. között az Ipar Napjai és az Automotive Hungary kiállításokhoz kapcsolódóan kerülhet sor.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter által adományozható elismerésekről és egyes kapcsolódó miniszteri rendeletek  módosításáról szóló, 7/2020. (II.17.) ITM rendelet a: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.phpmenuindex=200&pageindex=kozltart&ev=2020&szam=23 cím alatt érhető el.

A pályázat benyújtására vonatkozó információk

A pályázatot az Ipar 4.0 Szakmai Érem Adatlap kitöltésével lehet benyújtani. Az Adatlapot lásd alább, innen letölthető.

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a vargedo.tamas@sztaki.hu e-mail címre várjuk.

A kitöltött Adatlapot (szerkeszthető word formátumban és cégszerűen aláírt, szkennelt pdf formátumban), továbbá a szükség esetén egyéb csatolni kívánt szakmai anyagokat (pl. videók, csatolmányok) elektronikus adathordozón, postai vagy személyes úton a Szövetség titkárságára kérjük eljuttatni: 1111 Bp. Kende utca 13-17. Várgedő Tamás nevére.

A meghosszabbított beérkezési határidő: 2020. július 27. 17:00

A pályázatok értékelése, döntés

A Javaslattételi Bizottság az Ipar 4.0 NTPSz által felkért szakértőkből áll. Az Adatlapok értékelését követően a szakértők, amennyiben szükséges, az elismerésre legesélyesebb, rövidlistára kerülő cégeknél, szervezeteknél tett személyes helyszíni látogatások során győződnek meg a pályázatban feltüntetett információk megalapozottságáról (várhatóan 2020. július - augusztus folyamán).

A bírálóbizottság a bemutatott megoldás eredetisége, eredményessége és társadalmi hasznossága mellett a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

Az elismerés adományozására vonatkozó javaslatokat az Ipar 4.0 NTPSz elnöke terjeszti fel döntésre az innovációért és technológiáért felelős miniszterhez.