Pályázat indul „Okos gyárak az új EU-tagállamokban” címmel

„A DIH szolgáltató központok cégek versenyképességének javítására jönnek létre, az üzleti/gyártási folyamataik, valamint termékeik és szolgáltatásaik digitális technológiai fejlesztésével. A központok egyablakos szolgáltatási modellben működnek, technológia-tesztelést, finanszírozási támogatást, piaci ismereteket, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyújtva ügyfeleiknek” – mondja Riba Gábor, a PwC Magyarország Technológiai tanácsadási csoportjának vezető menedzsere.

A pályázat keretében az Európai Bizottság olyan szervezeteket keres, amelyek “Digitális Innovációs Központ” szerepkört tölthetnek be az EU13 tagállamokban. A képzési programra legalább nyolc országból 30 központot választanak ki.

 

Ki jelentkezhet?

Pályázatot a Bulgária, Ciprus, a Cseh Köztársaság, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Románia, Szlovákia vagy Szlovénia területén lévő egyetemek, kutatási és technológiai központok; inkubátorok és akcelerátorok; klaszter szervezetek és ipari egyesületek, illetve kormányzati és önkormányzati szervezetek adhatnak be.

„Minden szereplő más-más kiemelt feladatot kap a projektben: az oktatási vagy kutatási intézmények kompetencia központokként működnek, az inkubátorok a start-up cégeket támogatják a növekedésben és skálázásban, a klaszterek a privátszektort képviselik, a kormányzati szervek pedig az okos specializációs terveiket fejlesztik” – teszi hozzá Lengyel András, a PwC Magyarország Energetikai tanácsadó csoportjának vezető menedzsere.  

A kiválasztott 30 központ részt vehet egy programban, amely üzleti tervük (tovább)fejlesztésére irányul. Ezen program képzéseket, workshopokat, valamint mentorálást tartalmaz üzletfejlesztési készségek és fenntartható gyakorlatok (beleértve a finanszírozási lehetőségek felismerését) terén. A program a PwC és az Oxford-i Egyetem kiemelkedő tudása és tapasztalata segítségével, más európai Digitális Innovációs Központok legjobb ipari gyakorlataira alapozva készült.

A pályázat kiemelt célja az együttműködés ösztönzése, az ötletmegosztás elősegítése, valamint az iparági legjobb gyakorlatok megosztása a szolgáltató központok között. Ezáltal a szereplőknek lehetősége nyílik bekapcsolódni és hasznos kapcsolatokat építeni az európai DIH-hálózatban.

 

Megjegyzések:

A pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztatás az alábbi linkre kattintva található:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/call-digital-innovation-hubs-eu13-member-states

A pályázati kiírással kapcsolatos részletes információ az alábbi oldalon tekinthető meg: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/call-digital-innovation-hubs-eu13-member-states

A jelentkezési lap kitöltésére október 31-ig van lehetőség. Az első kiválasztási fázis után egyéni interjúk következnek október során. A jelentkezési lapot az alábbi linkre kattintva érheti el: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ApplicationForm

  1. Korábbi sajtóanyagainkat honlapunkon olvashatja.
  2. Legfrissebb Fenntarthatósági jelentésünk elérhető „Vállalati felelősségvállalás” oldalunkon.
  3. A PwC tagvállalatok a világ 157 országában jelenlévő PwC hálózat tagjai, amely mintegy 223 ezer szakértő segítségével nyújt minőségi könyvvizsgálati, adótanácsadási és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat, így segítve hozzá ügyfeleit a számukra fontos értékek megteremtéséhez. Amennyiben többet szeretne megtudni cégünkről, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.pwc.com.

© 2017 PwC. Minden jog fenntartva. Ebben a dokumentumban a “PwC” kifejezés a PwC hálózatra és/vagy a magyarországi tagvállalatokra utal, amelyek önálló jogi személyek. További információért, kérjük, keresse fel a http://www.pwc.com/structure weboldalt.

 

Kapcsolat:

Lengyel András

Vezető menedzser, Energetikai tanácsadás

PwC Magyarország

e-mail: andras.lengyel@hu.pwc.com

Riba Gábor

Vezető menedzser, Technológiai tanácsadás

PwC Magyarország

e-mail: gabor.riba@hu.pwc.com

Simon Katalin

Marketing, kommunikáció és üzletfejlesztés

PwC Magyarország

Tel: +36 1 461 9755

e-mail: katalin.simon@hu.pwc.com