RENDEZVÉNY Az NTPSz 2. Ipar 4.0 Meetup-ja Miskolcon

2019-06-13

Az Ipar 4.0 NTPSz MeetUp legutóbbi állomása 2019. június 13-án, Miskolcon, a Robert Bosch Energy and Body Sytems Kft. és a Robert Bosch Power Tool Kft. telephelyén került megrendezésre.

A jelenlévők érdekes előadásokat hallhattak, többek között a megvalósult i4.0 projektekről - az ötletektől kezdődően, a felmerülő kihívásokon át a megvalósulásig -, melyek eredményeit a gyárlátogatások alkalmával meg is tekinthették.

A Robert Bosch Power Tool Kft. gyáregységében szó volt az i4.0 Szupermarket hasznosságáról egyedi gyártás esetén, a kis szériás gyártás megvalósíthatóságáról és egyszerű nyomon-követhetőségéről. Bemutattak továbbá egy olyan logisztikai projektet, ahol megfelelő okosrendszerekkel a gyártási területeknél oly sokszor felmerülő helyhiányra is lehet megoldást találni.

A Robert Bosch Energy and Body Sytems Kft. gyárában a különböző generációs Bosch eBike motorok gyártását tekinthették meg a látogatók, s azt, hogyan oldották meg a felmerülő igények nyomására az egyre magasabb fokú automatizálást a gyártósorokon úgy, hogy a biztonsági előírásoknak is maximálisan megfeleljenek.

Tovább színesítette a programot a digitalizáció, operátorok támogatása, kiváltása és folyamatfejlesztés témakörét elemző workshop, ahol a cégeknél felmerülő problémákra tettek megoldásjavaslatot az I4.0 NTPSz tagok.