Budapesti Gazdasági Egyetem

BGEA Budapesti Gazdasági Egyetem több mint ezer vállalattal, vállalkozással, szakmai szervezettel áll rendszeres kapcsolatban, melyek garantálják, hogy az Egyetem a gyakorlatban hasznosítható, a munkaerőpiac által elvárt ismereteket adhasson át hallgatóinak. A kötelező szakmai gyakorlati lehetőségek mellett számos szakmai gyakornoki- és álláslehetőség is érkezik és jut el a hallgatókhoz, akik duális képzéseken is tanulhatnak.

A Budapesti Gazdasági Egyetem az elsők között, 2014-ben csatlakozott a duális képzési forma megvalósítói közé. A 2016/17-es tanévre 44 partnerszervezettel kötött szerződést az Intézmény, így összességében több mint 60 vállalattal áll már kapcsolatban ily módon az Egyetem, az ilyen formában tanuló hallgatók száma pedig meghaladja a 200-at. Gazdaságinformatikus, Gazdálkodási és menedzsment, Kereskedelem és marketing, Nemzetközi gazdálkodás, Pénzügy és számvitel, valamint Turizmus-vendéglátás szakjainkon indított duális képzéseink hallgatói komoly szakmai tapasztalatra tesznek szert már tanulmányaik alatt. Ezt a duális partnereinknél, többek közt a Robert Bosch Elektronikai Kft-nél, a Flextronics International Kft-nél, a Siemens Zrt-nél, az Auchan Magyarország Kft-nél, a Rail Cargo Hungaria Kft-nél, valamint a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-nél töltött szakmai gyakorlat biztosítja.

2017 szeptemberében a duális képzés 45 vállalati képzési helyen 95 hallgató számára biztosítja az együttes elméleti és a gyakorlati képzésben való szakmai fejlődés lehetőségét.

Duális partnereink teljes listája elérhető ide kattintva: https://uni-bge.hu/szervezetiegysegek/KANCELLARIA/MUNKAERO-PIACI-KAPCSOLATOK-IRODA/Dualis-kepzes-vallalatoknak/Partnereink

Cím
1055 Budapest Markó utca 29-31
Telefon
+36 1 374 6200