Continental Automotive Hungary Kft.

Continental Automotive Hungary Kft.

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártását végzi kimagaslóan fejlett és innovatív technológiákat alkalmazva a járműelektronika szinte minden területén, a cégcsoport Chassis&Safety, Powertrain és Interior divíziói, valamint a világ meghatározó autógyárai számára.

Gyárunk termékpalettáján olyan magas technológiai szaktudást igénylő termékek szerepelnek, mint elektromos vezérlőegységek, meghajtó rendszerek, mechatronikai rendszerek, kijelzők, infotainment rendszerek. A Continental többek között olyan kulcstechnológiát fejlesztett ki, amely a hibrid meghajtású autók működésének alapfeltétele.  Ilyen vezérlőegységet Budapesten is készítenek. A Continental budapesti gyára a folyamatos beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően egy high-tech gyártó központtá vált.

A több mint 25 éves autóipari múlttal rendelkező budapesti gyár 2016-ban közel 1700 alkalmazottat – köztük 300 mérnököt – foglalkoztat. Több mint 16.000 négyzetméteren évente közel 12 millió terméket gyárt.

A környezetünk fenntarthatóságát és az emberek kényelmét egyaránt szolgáló autóipari fejlesztéseinkkel, a tartós, pozitív változás motorjai vagyunk.

Versenyképességünk növelése érdekében a legkorszerűbb berendezéseket és irányelveket követve fejlesztjük gyárainkat, hogy a negyedik ipari forradalom során is vezető pozícióban legyünk az autóelektronikai beszállítók sorában. Ehhez egyik oldalról, olyan robotokkal egészítjük ki a gyártásunkat, melyek az operátorainkkal együtt képesek dolgozni, anélkül, hogy az embert vagy a terméket megsértenék. Másrészről, olyan szoftveres megoldásokat fejlesztünk, melyek mérnökeink, vezetőink munkáját megkönnyítve pillanatok alatt ellátják őket a számukra szükséges és megfelelő információval.

veszpremA Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyén – amely immár 25 éves múltra tekint vissza - több mint 2300 munkatársat foglalkoztatunk, köztük 500 szenzor-és szoftverfejlesztő mérnököt. Gyárunk és Fejlesztési Központunk stratégiai fontosságú a Continental vállalatcsoport életében. Folyamatos beruházásokkal, technológiai és termékprofil bővítésekkel biztosítjuk, hogy vevőink számára a legjobb termékeket, és a legjobb minőséget nyújtsuk, ezáltal kiszámítható életet biztosítsunk munkatársainknak.

 

Vállalatunknál a világ valamennyi autógyártója részére magas minőségben állítunk elő biztonságtechnikai elemekhez különböző szenzorokat. Az alváz-, nyomaték-, vezérműtengely-és fékkopás jelző szenzorok mellett termékpalettánkon megjelentek az automata sebességváltó szenzorok, pedál szögelfordulás- és karosszéria pozíció szenzorok is. A két legújabb termékünk a harmadik generációs IBS szenzor (Intelligent Battery Sensor, amely a gépjármű akkumulátorának pillanatnyi és általános állapotáról szolgáltat információt, valamint a LIPS szenzor (lineáris induktív pozíció szenzor), amely a fékpedál benyomásakor a fő fékmunkahenger elmozdulását figyeli.   

Emellett Fejlesztési Központunkban, valamint gépjármű tesztpályánkon az elektronikus vezérlésű fékrendszerek- ABS, ESC – és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgozunk. Központunk teljes körű projektfelelőse az ESC-rendszereknek, beleértve más lokációk, így a frankfurti központ koordinálását is - melynek köszönhetően a Continental vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgáljuk ki a világ minden részén. Szenzorfejlesztési csoportunk az intelligens akkumulátor szenzor (IBS) tervezésének kompetencia központja. A Veszprémben készült termékek a legnevesebb autógyártók gépkocsijaiba kerülnek beépítésre európai, amerikai és ázsiai piacokon egyaránt, sőt 2013-tól termékeink a haszongépjárművek közlekedését is biztonságosabbá teszik.

Cím
1106 Budapest, Napmátka u. 6.
Telefon
+36 1 881 9500