Continental Automotive Hungary Kft.

Continental

 

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártását végzi kimagaslóan fejlett és innovatív technológiákat alkalmazva a járműelektronika szinte minden területén, a cégcsoport Chassis&Safety, Powertrain és Interior divíziói, valamint a világ meghatározó autógyárai számára.

Gyárunk termékpalettáján olyan magas technológiai szaktudást igénylő termékek szerepelnek, mint elektromos vezérlőegységek, meghajtó rendszerek, mechatronikai rendszerek, kijelzők, infotainment rendszerek. A Continental többek között olyan kulcstechnológiát fejlesztett ki, amely a hibrid meghajtású autók működésének alapfeltétele.  Ilyen vezérlőegységet Budapesten is készítenek. A Continental budapesti gyára a folyamatos beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően egy high-tech gyártó központtá vált. Emiatt is nyerte el az Év Gyára 2018 elismerő címet budapesti gyár a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában.  Emellett a vállalatot a „Legjobb termelő”, az „Ipar 4.0”, illetve az „Energiahatékonyság” csoportban is az első helyre sorolta a szakmai zsűri.

A már 30 éves autóipari múlttal rendelkező budapesti gyár 2018-ban több mint 16.000 négyzetméteren évente közel 12 millió terméket gyárt.

2018 májusában kezdte meg működését a Continental gépi tanulással foglalkozó Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központja Budapesten, ahol vezetést segítő rendszereket fejlesztünk az önvezető autókhoz, ezzel is elősegítve a balesetmentes (Vision Zero) közlekedés megvalósítását.

A Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központjának legfontosabb küldetése olyan algoritmusok, SW-es és matematikai módszerek kialakítása, amelyek utat nyitnak a „Megbízható Mesterséges Intelligencia” fejlesztése felé. Fontos számunkra, hogy az intelligenciát tartalmazó termék fejlesztése tudományos igényességgel, a véletlen próbálkozásokat nélkülözve menjen végbe. Kollégáink jelentős része foglalkozik azzal, hogy a legújabb tudományos eredményeket megértve és kipróbálva mérnöki módszereket hozzanak létre, amelyek a cég bármely fejlesztőcsapata számára elérhetők és elsajátíthatók.

A környezetünk fenntarthatóságát és az emberek kényelmét egyaránt szolgáló autóipari fejlesztéseinkkel, a tartós, pozitív változás motorjai vagyunk.

Versenyképességünk növelése érdekében a legkorszerűbb berendezéseket és irányelveket követve fejlesztjük gyárainkat, hogy a negyedik ipari forradalom során is vezető pozícióban legyünk az autóelektronikai beszállítók sorában. Ehhez egyik oldalról, olyan robotokkal egészítjük ki a gyártásunkat, melyek az operátorainkkal együtt képesek dolgozni, anélkül, hogy az embert vagy a terméket megsértenék. Másrészről, olyan szoftveres megoldásokat fejlesztünk, melyek mérnökeink, vezetőink munkáját megkönnyítve pillanatok alatt ellátják őket a számukra szükséges és megfelelő információval.

Continental Veszprém

A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyára 1993 óta van jelen a térségben és több ezer munkatársat foglalkoztatva napjainkban már a megye egyik legnagyobb munkáltatója. Gyárunk és Fejlesztési Központunk stratégiai fontosságú a Continental vállalatcsoport életében. Folyamatos beruházásokkal, technológiai és termékprofil bővítésekkel biztosítjuk, hogy vevőink számára a legjobb termékeket, és a legjobb minőséget nyújtsuk, ezáltal kiszámítható életet biztosítsunk munkatársainknak.

 Vállalatunknál a világ valamennyi autógyártója részére magas minőségben állítunk elő biztonságtechnikai elemekhez különböző szenzorokat. Az alváz-, nyomaték-, vezérműtengely-és fékkopás jelző szenzorok mellett termékpalettánkon megjelentek az automata sebességváltó szenzorok, pedál szögelfordulás- és karosszéria pozíció szenzorok is. A két legújabb termékünk a harmadik generációs IBS szenzor (Intelligent Battery Sensor, amely a gépjármű akkumulátorának pillanatnyi és általános állapotáról szolgáltat információt, valamint a LIPS szenzor (lineáris induktív pozíció szenzor), amely a fékpedál benyomásakor a fő fékmunkahenger elmozdulását figyeli.   

Emellett Fejlesztési Központunkban, valamint gépjármű tesztpályánkon az elektronikus vezérlésű fékrendszerek- ABS, ESC – és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgozunk. Központunk teljes körű projektfelelőse az ESC-rendszereknek, beleértve más lokációk, így a frankfurti központ koordinálását is - melynek köszönhetően a Continental vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgáljuk ki a világ minden részén. Szenzorfejlesztési csoportunk az intelligens akkumulátor szenzor (IBS) tervezésének kompetencia központja. A Veszprémben készült termékek a legnevesebb autógyártók gépkocsijaiba kerülnek beépítésre európai, amerikai és ázsiai piacokon egyaránt, sőt 2013-tól termékeink a haszongépjárművek közlekedését is biztonságosabbá teszik.

Budapesti telephely elérhetősége:

1106 Budapest, Napmátka u. 6.

+36 1 881 9500

Veszprémi telephely elérhetősége:

8200 Veszprém, Házgyári út 6-8.

+36 88 540 100