evopro systems engineering Kft

evopro

A 2001-es alapítás óta az évi átlagos 30%-os növekedésnek köszönhetően az evopro 2013-ban csoport szinten elérte a 72 millió euró árbevételt és az 1000 fős mérnöki létszámot, melyből a tagvállalatok Magyarországon többszáz munkatársat foglalkoztatnak.

A magyar tulajdonú, nemzetközi szinten 32 tagvállalatot tömörítő evopro csoport budapesti központja mellett belföldön Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben működtet telephelyeket. A tagvállalatok német, magyar, erdélyi, dubai-i, norvég, osztrák és török székhelyekről és telephelyekről látják el projektfeladataikat 6 kontinens több mint 40 országában.

Az evopro csoport szakmai kiválóságát különböző partneri címek fémjelzik, melyeket többek között a National Instruments, Siemens, Microsoft, Cisco, Oracle vállalatok jegyeznek.

Az evopro név elismert munkahelyként él a köztudatban, ezt a Családbarát Munkahely -, Legjobb Női Munkahely-, Kerékpáros-barát Munkahely-, illetve az NGM által kitüntetett sikeres, innovatív vállalkozás díjak együttese is igazol. A cégcsoport sportegyesületi szervezésben ösztönzi munkavállalóit a sportolásra, mely tevékenységével országos szinten kimagasló eredményeket is elért.

Kiemelt CSR stratégiáját az evopro a Zipernowsky-Ház program keretén belül végzi, összefogásban az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel.

A vállalatcsoport a www.evopro-group.com címen teszi közzé a szakmát, a társadalmat és sajtót érintő híreit. A munkatársak mindennapi tevékenységét a vállalat értékei határozzák meg, ezek: a szakmai profizmus, az etikus magatartás, a pozitív emberi kapcsolatok, valamint a folyamatos fejlődés.

Az evopro csoport főként mérnöki területen nyújt teljes körű megoldásokat nagyvállalati ügyfelek részére. A tevékenységek között fókuszban szerepel a mérnöki kutatás-fejlesztés, rendszertesztelés, gépészeti, villamos és irányítástechnikai tervezés, kivitelezés, üzembe helyezés, karbantartás. Kiemelt ágazatok az autóipar, az innovációs fejlesztések, a közlekedési eszközfejlesztések, fizikai és energetikai kutatási és automatizálási projektek, de jelentős méretű referenciákkal bír az evopro repülőtéri logisztika, élelmiszeripar, vegyipar, gumigyártás, olajipar ágazatokban is.

A legjelentősebb autóipari projektek Magyarországon a Daimler kecskeméti, a Suzuki esztergomi, az Audi győri, a Hankook dunaújvárosi gyáraiban, valamint a Bridgestone és Michelin üzemeiben valósultak meg. Nemzetközi referenciák tekintetében a Daimler, a BMW, az Audi, a Skoda, a Volkswagen és a ThyssenKrupp számára kínált automatizálási megoldások, jármű karosszéria-/motor gyártósorok mérnöki tervezése és kivitelezése említhető meg.

Növekvő számban érkeznek a mérnökirodához megkeresések energetikai és fizikai kutatási területről is, olyan energiaszereplőknél teljesített projektek alapján, mint a Paksi Atomerőmű, Műszaki Egyetem Tanreaktor, Flamanville Atomerőmű – EDF/Siemens (Fr.o), Kutatóreaktorok: KSTAR (Korea), JET (Anglia), EAST (Kína), CARR (Kína).

Az evopro számos innovációs fejlesztése közül kulcsfontosságú az innovatív kompozit, könnyű szerkezetű, moduláris felépítésű, variálható (elektromos, hibrid, CNG) hajtásláncú városi busz fejlesztése és gyártása MODULO néven, illetve a MÁV-nál is telepített vasúti dinamikus diagnosztikai rendszer.

Az energiakutatásért felelős részlegek célja a minél szorosabb közreműködés nemzetközi, úgynevezett „Big Physics” kísérleti kutatóintézetek munkájában és energetikai beruházásokban:

  • Európai Spallációs Neutronforrás (ESS –European Spallation Source)
  • ”Szuperlézer” (ELI - Extreme Light Infrastructure) szegedi kutatóközpontjában
  • Paksi Atomerőmű régi/új blokkok
  • Nemzetközi kísérleti plazmafúziós reaktor (ITER – International Thermonuclear Experiment Reactor)
Cím
1116 Budapest, Hauszmann A. u. 2.
Telefon
+36 1 279 3970
Fax
+36 1 279 3971