Kecskeméti Főiskola

Kecskeméti FőiskolaA Kecskeméti Főiskola Magyarország Dél-alföldi Régiójában a műszaki, az informatikai, az agrár-, és a pedagógiai képzés központja, amely 2000. január 1-jén alakult meg három, nagy múltra visszatekintő, elismert, a hallgatók körében népszerű főiskola integrációjával. Az azóta eltelt időszakban az intézményünk legfőbb jellemzőjévé vált, hogy nyitott az innovációra, gyorsan és rugalmasan reagál minden kihívásra, ezért több területen egyedülálló eredményeket értünk el.

Magyarországon a mi főiskolánk vezette be először a cégek és a főiskola együttműködésén alapuló duális képzést, amellyel az eddiginél szorosabbra fontuk egyébként is széles körű gazdasági kapcsolatainkat. A képzésbe olyan cégek kapcsolódtak be – elismerve főiskolánk tevékenységét –, mint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vagy a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., de a kedvező tapasztalatok hatására már 25 vállalat vesz részt a programban.

A világ legjobbjai között lenni valamiben – hallgatóinknak ez is sikerült.  Az általuk fejlesztett és kivitelezett jármű 3082 km-t tud megtenni egyetlen liter benzinnel. Ez az autó jelképévé vált annak az innovatív szemléletnek és a hallgatókat önbizalommal felvértező és minden eszközzel támogató közegnek, amely főiskolánkat jellemzi.

Hogyan lehet a pedagógiában a sakkot, a bábozást vagy a színjátszást eredményesen alkalmazni? Főiskolánk a korszerű és különleges pedagógiai módszerek központja a kisgyermekek nevelésében. Az ország minden részéből érkeznek hozzánk hallgatók és gyakorló pedagógusok is. A képzőművészeti és a Kodály-módszeren alapuló zenei képzés lehetőséget ad a hallgatóknak tehetségük kibontakoztatására is.

Talaj- és növényvizsgáló laboratóriumunk mintegy háromezer gazdálkodóval van kapcsolatban – ebben is egyedülállóak vagyunk az országban –, a növénytermesztés kutatási eredményeit pedig szaktanácsadói hálózatunkon keresztül tesszük közkinccsé.

Főiskolánk nyitott a nemzetközi együttműködésekre. Számtalan nemzetközi projekt, cserekapcsolat, kutatási program, tudományos konferencia jelzi, hogy a Kecskeméti Főiskola benne van a felsőoktatás és a tudományos élet nemzetközi vérkeringésében. Szívesen fogadjuk a bennünket megkeresőket, de mi magunk is aktívan keressük a partnerséget, mert hiszünk benne, hogy együtt messzebbre jutunk.

Cím
6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Telefon
+36 76 516 300
+36 76 516 301
Fax
+36 76 516 399