MAGEOSZ

MAGEOSZ

Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szövetség (MAGEOSZ) a Magyar Gépgyártók Országos Szövetsége (alapítva: 1991.01.21.) és az Energetikai Berendezésgyártók Szövetsége (alapítva: 1993.12.03.) tagvállalatai által 2007. december 12-én, önkéntes alapon –jogutódlással – létrehozott civil szakmai szervezet.
A MAGEOSZ megújította jogelődje korábban megkezdett tevékenységét és tagságát az Európai Unió szakosított gépipari szervezetében az ORGALIME-ban, amely közvetve illetve közvetlenül 130.000 vállalatot és 11 millió foglalkoztatott embert képvisel, valamint az EU intézmények fő konzultációs partnereként is elismert, a mintegy 35 millió embert foglalkoztató 200 000 európai tagvállalatot tömörítő munkaadói érdekképviseleti szervezetnek, a CEEMET-nek is.
A MAGEOSZ tagja továbbá a Gépipari Ágazati Párbeszéd Bizottság Munkaadói oldalának és társult tagjai vagyunk több más hazai érdekképviseleti szervezetnek.

A MAGEOSZ küldetése az energetikai, gépipari, tervező, gyártó, szerelő vállalatok, gyárak, szolgáltató vállalkozások, intézmények és más civil szervezetek számára történő segítségnyújtás elsődlegesen a szakmai érdekképviselet, érdekegyeztetés továbbá az innovatív ötletek, projektek, elképzelések megvalósításában.

Szolgáltatásainkkal meg kívánjuk könnyíteni tagvállalataink piacra jutását, megerősödését, az információhoz való hozzáférését, a hazai és nemzetközi törvény- és szabványharmonizáció alakítását.

Segíteni kívánjuk a piaci, üzleti információk és kapcsolatok átadását a tagvállalataink részére. Ösztönözni kívánjuk a hazai gazdasági rendszer továbbfejlesztését.
A MAGEOSZ jövőképe, hogy felismerje az újszerű elképzeléseket, projekteket, ötleteket valamint segítse azok megvalósulását, valamint összetett megoldásokat nyújtson a tagvállalataink, partnereink és a döntéshozók számára.

Katalizátor szerepet kívánunk betölteni az energetikai, gépipari tevékenységek fejlődése, a fenntartható gazdaság és környezet megvalósítása érdekében.  Ösztönözni kívánjuk a hazai gazdaság továbbfejlődését.

Cím
1012 Budapest, Kuny Domokos u. 13-15.
Telefon
+36 1 215 8868