MAJOSZ - Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége

A MAJOSZ 1993. áprilisában tartotta alapító ülését. Az alapító tagok száma 22 volt. A Fővárosi Bíróság 1993. június 18-i végzésével, mint érdekképviseleti társadalmi szervezetet jegyezte be.

Alapszabályunk szerint, a kormányzati szándékkal összhangban, célunk a hazai gépjárműalkatrész-, és részegység-gyártás járműipari szakterületen működő szakmai, gazdasági és társadalmi érdekképviselete.

Célunk elősegíteni ezen iparág reális nemzetközi társadalmi és gazdasági megítélését és integrálódását az Európai Unióhoz.

Segíteni kívánjuk tagjainkat a műszaki fejlesztés, a kereskedelem és gazdálkodás területén. Tagjaink versenyképességének javítását, rendszeres informálását, kapcsolataik és piacaik bővítését elsőrendű feladataink között tartjuk számon.

Törekvésünk, hogy a tagjaink a beszállítói hierarchia minél magasabb fokára kerüljenek, az egyszerűbb termékekről az összetettebbek felé, a bérmunkától a komplex a fejlesztést is magába foglaló tevékenységet folytassanak.

A hazai járműalkatrészgyártók munkáltatói érdekképviseletét látjuk el az Érdekegyeztető Tanácsban

Tagságunk a teljes országot lefedi. Tagjaink és pártolóink a honlapunkon lévő adatbázisban találhatók meg, a legfontosabb információk feltüntetésével.

Tagjaink körében a főegységek, a részegységek és az alkatrészek gyártói egyaránt képviseltetik magukat.

Cím
1135 Budapest, Csata utca 25.
Telefon
+36 1 203-8144