Nemzeti Befektetési Ügynökség

HIPA

A HIPA, mint kormányzati háttérintézmény legfontosabb feladata, hogy professzionális segítséget nyújtson  a Magyarországon befektetni  szándékozó  külföldi vállalatoknak.

A  HIPA  ennek  érdekében  nemcsak  kapcsolatot  vesz  fel  és tart  a  potenciális külföldi

befektetőkkel     hanem    a    döntést     követően    támogatást    is   kínál                         számukra,    sőt

újra-befektetéseiket is ösztönzi. A HIPA többek között tanácsadást nyújt, szakmai rendezvényeket és telephely-látogatásokat szervez, befektetési helyszíneket ajánl, közvetítőként eljár a nemzetközi cégek és a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) között, valamint részt vesz a befektetési projektekkel kapcsolatos kormánydöntések előkészítésében.

A HIPA további alapvető célja, hogy a magyar kkv-k a lehető legnagyobb szerepet kapják a Magyarországon letelepedett nemzetközi cégek beszállítói láncában.

A HIPA befektetés-ösztönzési tevékenysége körében a beruházás ösztönzési célú fejezeti kezelésű előirányzat kezelő szerveként ellátja az egyedi kormánydöntéssel (EKD) biztosított támogatási rendszer működtetésével és koordinálásával kapcsolatos feladatokat.

Cím
 1055 Budapest, Honvéd utca 20.
Telefon
 +36 1 872 6520
Fax
 +36 1 872 6699
E-mail