Pannon-Pólus non-profit Kft.

2006. december 15-én 6 alapító tag részvételével jött létre a Pannon K+F+I+O Klaszter, mai nevén Rendszertudományi Innovációs Klaszter. Társaságunk, a PANNON-PÓLUS non-profit Kft. a klaszter menedzsment szervezeteként tevékenykedik. A klaszter működésének helyszíne a részben Balatonfüred Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Rendszertudományi Innovációs Központ (www.rikzrt.hu).
A klaszter alapítói az alábbiakban határozták meg a klaszter küldetését, ami a mai napig érvényben van:
„A fenntartható fejlődés és versenyképesség biztosítása, az innovatív, tudásalapú gazdaság megteremtése, a vállalkozók jövedelemtermelő képességének erősítése, az üzleti infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése, a kis- és középvállalkozások valamint a gazdasági szereplők és a kutatóhelyek együttműködésének erősítése, a hasznosítás-orientált kutatás-fejlesztés és innováció elősegítése, a kutatási eredmények alkalmazása, értéklánc létrehozása mentén a magasabb hozzáadott értékű és minőségű termékek és szolgáltatások megteremtése érdekében az Alapítók klasztert hoznak létre.”
A szakember utánpótlás folyamatos biztosítása, valamint a naprakész tudás rendszeres frissítése, a vállalati K+F potenciál tudatos fejlesztése a növekedési potenciál szempontjából kiemelt fontossággal bír a Rendszertudományi Innovációs Központban működő klaszter tagvállalatok számára is.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával együttműködve a TÁMOP-4.2.1/D-15. számú pályázati kiírás keretében megtörtént a stratégiai együttműködésünket megalapozó közép- és felsőfokú képzési igényekhez igazodó oktatási, (tovább)képzési intézményi modell kialakítása, ehhez kapcsolódóan képzési programok, képzési anyagok és ösztönző módszertanok kidolgozása. A projekt részét képezte konkrét szakember továbbképzési programok (tűszerű képzések) gyakorlati megvalósítása is. A fenti célok elérése érdekében a BME és Balatonfüred Város Önkormányzatával együttműködve KKV Kompetencia- és Tudásfejlesztési Szakemberképző Központ került létrehozásra Balatonfüreden.
Fenti törekvéseink szorosan kapcsolódnak az Ipar 4.0 humánerőforrás-fejlesztési stratégiájához.


A kép eltávolítva.

Cím
8230 Balatonfüred, Fürdő u. 17/B.
Telefon
+36 87 799 300
Fax
+36 87 789 416