PCE Paragon Solutions Kft (Foxconn)

Foxconn

PCE Paragon Solutions Kft. - CNT (Cloud Network Technology) Kft.

Cégünk az 1974-ben alapított tajvani székhelyű, Hon Hai Precision Industry Company Ltd. (Foxconn Technology Group) magyarországi leányvállalata.

A Foxconn csoport a világ egyik legjelentősebb elektronikai gyártócége, a globális “3C” (Computer, Communication and Consumer-electronics) piac kiemelkedő szereplője. A cégcsoport a világ 27. legnagyobb árbevételű vállalkozása, több, mint egymillió munkavállalót foglalkoztat.

A Foxconn magyarországi leányvállalatain keresztül a hazai elektronikai ipar meghatározó szereplője, a PCE Paragon Solutions Kft. az orszuág 20 legnagyobb árbevételű cégeinek egyike. Komáromban üzemelő magyarországi gyárunkban három épületben, nagyjából 53 ezer m2-en folytatunk termelési és logisztikai tevékenységet, közel 600 kolléga részvételével. A Foxconn magyarországi árbevétele 2017-ben 1,2 milliárd dollár körül alakult (több, mint 300 milliárd Ft), a jegyzett tőkéje 150 millió dollár (39 milliárd Ft).

Vállalatunk vezetése szerint a munkaerőpiaci kihívások és a gyártást támogató technológia fejlődésében, valamint a digitalizációban (big data, AI) rejlő lehetőségek új környezetet teremtenek a gazdaság minden területén. Ennek megfelelően célul tűzte ki, hogy a gyártási folyamatok munkaerő-intenzitásának csökkentésén dolgozzon, kihasználva az Ipar 4.0 szellemiségében rejlő erőt. Ennek érdekében 2015-ben a Pannon Egyetemmel közösen projektet indítottunk, melynek célja az automatizációs és optimalizációs lehetőségek feltárása, majd ezen feladatok megoldása, az arra speciálisan kifejlesztett folyamatok, önvezérlő eszközök és programok segítségével. Hiszünk benne, hogy a Nemzeti Technológiai Platformba való csatlakozásunkkal olyan tagságot nyerünk, amely lehetőséget kínál arra, hogy megosszuk tudásunkat és filozófiánkat a hasonló célokkal rendelkező vállalkozásokkal, vállalatokkal. Ugyanakkor az együttműködésben rejlő lehetőségeket kihasználva a Foxconn csoport is értékes gondolatokkal, tudással, lehetőség szerint hatékony technikai megoldásokkal gazdagodjon. Multinacionális vállalatként hiszünk benne, hogy a regionálisan elért szakmai, technológiai sikereket képesek vagyunk a vállalaton belül globális megoldásként is elterjeszteni (vevőre szabott automatizálási megoldások), amely kétség nélkül a magyar szaktudás nemzetközi elismerését segíti.

Telefon
(34) 886 069
(70) 716 3037