Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.Vállalatunk, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a Phoenix Mecano cégcsoport tagja, tulajdonosa 100 százalékban a svájci székhelyű Phoenix Mecano AG. Társaságunk gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt illetve fejleszt. Exporttevékenységünk elsősorban Nyugat-Európába illetve a tengeren túlra irányul, az elmúlt években azonban növekvő tendenciát mutat a magyarországi illetve közép-kelet-európai értékesítésünk is.

Termelővállalatként húsz éve jelentős gazdasági potenciált képviselünk a térségben. Aktívan részt veszünk a foglalkoztatási helyzet javításában, a munkahelyteremtésben; nyereségünk jelentős hányadát fejlesztések, beruházások megvalósítására fordítjuk. Folyamatosan kutatjuk a növekedés, a még magasabb fokú hatékonyság elérésének módjait, teret adunk az innovációnak, és előtérbe helyezzük a termékek hozzáadott értékének növelését. A lehetőségek azonnali kiaknázására törekszünk, ami segít bennünket piaci pozíciónk megőrzésében és további növelésében.

Vállalatunk óriási mértékben fejlődött az elmúlt két évtized alatt. 1993-ban 44 alkalmazottal 7 millió euró árbevételt értünk el, 2014-ben pedig több mint 1.000 fővel közel 130 millió eurót. A nemzetközi társaság összárbevételének mintegy egynegyedét cégünk állítja elő. Az elmúlt húsz év alatt termelőterületünk nagysága 40.000 négyzetméterre, összterületünk 116.000 négyzetméterre növekedett. Eddigi beruházásaink összértéke közel 77 millió euró.

Termelésünk hat gyártóegységben, úgynevezett profitcenterekben folyik az ISO 9001:2008 minőségirányítási és az ISO 14001:2004 környezetirányítási rendszerek irányelveit követve. K+F egységünk termékfejlesztéssel illetve a termékpaletta optimalizálásával foglalkozik. Vállalatunk célkitűzései alapvetően megegyeznek az Ipar 4.0 Stratégia célkitűzéseivel. A gyártásfejlesztési, gyártástechnológiai, illetve termékfejlesztési törekvéseinkbe egyre hatékonyabban vonjuk be az internet-gazdaság, a digitális világ legújabb elérhető vívmányait. 

Cím
6000 Kecskemét, Szent István körút 24.
Telefon
+36 76 515 500
Fax
+36 76 414 560