Siemens Zrt.

Siemens Zrt.A több mint 165 éves történetre visszatekintő Siemens egyike a világ vezető technológiai vállalatainak. Globális jelenléte közel mintegy országra terjed ki.

1887-ben történt hazai piacra lépése óta vállalatai révén is jelentős mértékben járult hozzá az ország iparának, gazdaságának, infrastruktúrájának fejlődéséhez, modernizálásához. E hosszú, immár három évszázadot átfogó cégtörténet a folyamatos megújuláson, innováción alapul: a gyorsan változó, folyamatosan fejlődő piaci igényeket nemcsak követjük, hanem sok területen meghatározó szerepünk van a kor kihívásaira válaszokat adó megoldások kialakításában.

A Siemens csoport jelenleg több mint 2500 munkavállalót foglakoztat Magyarországon, több telephelyen.

A Gizella úti telephely mellett két további helyszínen folytat termelőtevékenységet a Siemens. Csepelen, az Energy Management Budapesti Üzeme elsősorban külföldi piacra gyárt száraz- és olajos transzformátorokat, a Késmárk utcai telephely, a Power and Gas Budapesti Üzem pedig turbinalapát- csapágyház- és komponensgyártással, anyagvizsgálattal valamint gőzturbinák, kompresszorok gyártásához kapcsolódó mérnöki munkával járul hozzá a Siemens magyarországi tevékenységéhez.

A Siemens úttörő szerepet játszik az Ipar 4.0 kialakításában, továbbfejlesztésében. A termékek, gépek, rendszerek összekapcsolása és egymás közötti kommunikációja révén hatékonyabbá válik a termelés, nő a produktivitás, és a vállalatok rugalmasabban, személyre szabott termékekkel, szolgáltatásokkal elégíthetik ki a piaci igényeket. A valós és virtuális világ összeolvadása új lehetőségeket nyit meg a digitalizáció, az automatizáció és a villamosítás terén egyaránt.

Cím
1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Telefon
+36 1 471 1000