Weszta-T Ipari és Kereskedelmi Kft.

WesztaAz 1991-ben alapított Weszta-T Kft. tisztán magyar tulajdonú vállalkozás. Elődje - az MMG Automatika Művek - tartályparkok, szivattyúállomások és csővezetékek folyamatirányítási műszereinek és rendszereinek egyik legnagyobb gyártója és szállítója volt. Az MMG AM fennállása alatt közel 500 európai és ázsiai helyszínen tervezett és helyezett üzembe automatizálási rendszereket. Meghatározó szerepet játszott a Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori Szovjetunió területén létesült olaj- és gázipari automatizálási projektek tervezésében és kivitelezésében. 

Az MMG AM felszámolása után (1999) a Weszta-T Kft. alapítóinak és a  megszűnt MMG-ből átigazolt munkatársaknak sikerült zökkenőmentesen átmenteni a nagy múltú, méltán világhírű elődnél megszerzett irányítástechnikai tudást és az ahhoz kapcsolódó technológiai és piaci ismereteket. 

A Weszta-T Kft. dolgozói a sok évtizedes műszaki és műszeripari múltjuk alapján határozták meg az új vállalkozás profilját: gáz- és olajipar, erőművek, egyéb létesítmények irányítástechnikai műszereinek, rendszereinek fejlesztése, gyártása, kulcsrakész kivitelezése. Jelenleg is rendelkezünk megfelelő, digitális rendszerben fejlesztési tevékenységre képes műszaki-mérnöki állománnyal.

Termékeink saját fejlesztésűek és gyártásúak, így jó lehetőségeink vannak a standard termékek mellett speciális igényeket kiszolgáló, különleges konstrukciójú és méréstartományú műszerek előállítására is.

Legfontosabb gyártmánycsoportjaink:

Tartályparki műszerek:

·         Nagypontosságú szint-, sűrűség- és határszintmérő berendezés és készlet-elszámolási rendszer tartályban tárolt folyadék (olaj, folyékony gáz, stb.) mennyiségének meghatározására (a Jövedéki Törvény szerint)

·         Magnetostrikciós szint- és átlaghőmérséklet mérő kisméretű tartályokban lévő folyadékok nagypontosságú mérésére és készletelszámolásra

·         Átlaghőmérséklet távadó

·         Szivattyú állomások vezérlő rendszere

·         Irányítástechnikai műszerek:

·         Félvezetős érzékelőjű analóg és digitális (SMART) nyomás és nyomáskülönbség távadó család

·         Hőmérséklet távadó, folyadékszint-mérők

·         Hidrosztatikai nyomás mérésén alapuló szinttávadók

·         Nyomáskapcsolók

·         Rezgéstávadók

·         Coriolis erő változásának elvén alapuló tömegáram mérő műszercsalád

Környezetvédelmi műszerek:

·         Gázérzékelő és gázveszély jelző éghető és nem éghető gázok detektálására

·         Olajszennyezést jelző műszer talajvíz monitorozására.

Annak érdekében, hogy termékeink a velük szemben támasztott elvárásoknak, vevőink igényeinek megfeleljenek, folyamatos gyártmány- és gyártásfejlesztéseket hajtunk végre mind hazai, mind külföldi partnerek bevonásával. A folyamatos műszaki fejlesztést saját erő, megnyert EU projektek, valamint hazai központi fejlesztési források bevonásával végezzük.

Vállalkozásunk alapítása óta minden évben nyereséges volt. A nyereséget eddig teljes egészében felhalmoztuk, ily módon lehetőséget teremtve arra, hogy a fővállalkozói tevékenységek jelentős forgóalap igényét finanszírozni tudjuk bankhitel nélkül.

Rendelkezünk auditált ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszerrel, a környezetmenedzsment ISO 14001 szerint működik. Az oroszországi piacra szállított termékeink rendelkeznek mérésügyi (GOSSTANDART) és robbanásbiztos tanúsítvánnyal (Gosgortechnadzor).

Gyártmányainkra megszereztük a vonatkozó EU tanúsítványokat. Termelésirányítási rendszerünk SAP alapon szervezett. Tevékenységünk fontos részét képezi az egykori MMG-AM és más műszeripari cégek által korábban gyártott műszerek szakszerű szervize és alkatrész-utánpótlása is.

I4.0 kapcsolódási pontjaink:

Az elmúlt évek alatt elnyert EU-s projektek keretében jelentős kapacitásbővítést és eszközbeszerzést hajtottunk végre, ennek megfelelően digitális rendszerbe foglalható, kiváló minőségű és precíziós saját gyártóberendezések állnak rendelkezésünkre. Komplex rendszerbe foglalható, méréseket biztosító szenzorok fejlesztése, valamint a „smart” és digitálisan kommunikáló folyamatirányító termékek gyártása, valamint ezek rendszerbe foglalása és értékesítése a gyakorlatban is megvalósul cégünknél. Ezekhez és a digitális rendszerben, fejlesztési tevékenységre képes műszaki, mérnöki állomány szintén rendelkezésre áll vállalatunkon belül.

Cím
1025 Budapest, Lívia utca 8.
Telefon
36 26 540 572